Mint koekjes.

Mijn kinderen en ik zijn dol op after eight. After eight chocolade, schep ijs, koekjes….. njom njom. Ik vond een recept in een tijdschrift om mint koekjes te maken. Whoehoe.

In een pannetje 150 gram boter smelten. 125 gram bloem, wat zout en iets minder dan een halve theelepel baksoda zeven boven een kom. In een andere kom 150 gram witte basterdsuiker met een ei mengen. In deze laatste kom de boter erdoorheen roeren. Dan het bloemmengsel erbij. Roeren en roeren. 1 eetlepel mint extract erdoor en 10 druppels groene kleurstof. Dan 125 gram chocolade druppels. De oven is ondertussen 170 graden. Flinke hopen deeg op een overplaat. Ongeveer 10 koeken kan je hiervan maken. De eerste serie had ik lekker krokant gebakken. De koekjes waren toen okk niet echt groen van kleur. Wel licht bruin. Ze waren heerlijk. De tweede serie iets korter in de oven gehad. Die waren groen van kleur. Ook heerlijk van smaak maar niet heel krokant. Onze voorkeur ging naar de laatste serie. Het oog wil duidelijk ook wat. Dit voegt toch iets toe aan de smaak.

Hieronder het recept. Ik heb van alles de helft gedaan. Anders heb je wel heul veul grote koeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s