Freethenipple dag.

Wat hoor ik nu weer? Tegenwoordig is elke dag wel een bepaald thema dag. Zo ook vandaag. Het is blote boezem dag. Vandaag is de dag om toples te zonnen. Vroeger was dit ‘gewoon’. Tegenwoordig doen steeds minder vrouwen dit.

4 op de 10 vrouwen is bang om toples gefotografeerd te worden. Daar zit wat in, toch? Zeker in deze tijd van social media. Je zal jezelf toch ‘bloot’ terug zien. Of nog erger, lijkt mij, je kinderen. Ik zie het al voor me. Je kind op de middelbare school. Komen zijn of haar vrienden met een foto aan van jou, toples. Die angst had je vroeger niet als je toples op het strand lag. Als dan iemand een foto maakte was dat met een camera met een film rolletje. Grote kans dat die foto bij het afdrukken werd onderschept, whahaaa. En zo’n bloot foto was ook nog eens zonde als je maar 24 of 36 foto’s kon maken per rolletje. Want dat ontwikkelen van zo’n foto rolletje was ook nog eens duur. Die goeie oude tijd…..

55% doet aan toples zonnen.

23% nooit.

22% deed het vroeger wel, maar nu niet meer.

Ik hoor bij die 22%. Waarom? Ik was toen nog jong en zonder kinderen. Ik vond het toen ook mooi om zo streeploos mogelijk bruin te zijn. Mijn bikini broekje sloeg ik ook zoveel mogelijk om. En maar draaien van de een op de andere zij, armen omhoog. Overal moest ik even bruin zijn. Pfew, wat een werk was dat. Zweetdruppels over mijn hele lijf kreeg ik daarvan. Wat was dat hard werken en vooral nadenk werk. Check, dubbel check. Daar ben ik nu vanaf. Ik zit gewoon met een krantje in de zon. Zittend op een relax bank in de tuin met een T-shirt aan, hahaa. Ik zit niet meer in de zon om overal bruin te worden. Dus dat toples hoeft van mij niet (meer).

Voor mij persoonlijk is het zelfs prettiger om met top te zonnen. Tegenwoordig bepaal ik zelf welke maat boezem ik heb ๐Ÿคช. Sinds mijn borstkanker periode heb ik geen natuurlijke voorgevel meer. Mijn kinderen en ik zijn hier echt aan gewend hoor, dus niks zieligs aan. Maar om dan met een streep van links naar rechts over mijn borstkast te gaan zonnen…… dat gaat mij te ver. En als ik het topje aanhoud dan heb ik als ik bloot ben onder de douche toch een afdruk van de zon. Die twee driehoekjes heeft dan toch iets vrouwelijks. Beter dan een compleet platte bruine bast. De man van tegenwoordig zou dit zelfs willen, denk ik. Welke man heeft op z’n oude dag nog een platte buik en geen borstvorming? Nou, ik heb dit wel, om jaloers op te zijn meneertje ๐Ÿ˜‚. Zo zie je maar; ieder nadeel heb se voordeel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s