Zelf tortilla’s maken.

Wie kent ze niet? Ideaal om te vullen met roomkaas etc en dan in plakjes bij een borrel. Twee op elkaar met kaas en ham ertussen opwarmen in een koekenpan/beetje chili saus erbij. Vullen met groenten en kip en dan in een bakje gevouwen opeten. Mijn zoon propt ze liever kaal naar binnen.

Ik zag een recept voorbij komen om ze zelf te maken. Erg makkelijk. Volgens die mevrouw niet te versmaden. Dat zullen wij nog weleens zien.

Her bakpoeder oplossen in warm water. Daarna alles bij elkaar gooien en kneden maar. 8 balletjes van maken. Dit laten rusten voor z’n 10 minuten. Daarna wat bloem op het aanrecht en uitrollen maar. Lekker dun. In de pan met olie. Vooral niet op hoog vuur. Ze horen ligt van kleur te zijn.

Die van mij zijn dat niet. Ik heb er namelijk kruiden doorheen gedaan. Van alles wat. Zo heeft het al iets een smaak. Maar dan nog vond ik het vrij smaakloos. De volgende keer gooi ik er meer herbamare door, een soort zout met kruiden erdoor. Ze waren bij mij ook iets te krokant. Ik heb een paar met geraspte kaas erop gemaakt. Dit vonden de kinderen erg lekker. In punten gesneden en verse pesto erbij om in te dippen.

Ik had er uiteindelijk nog 5 over. Makkie met die grote eters hier in huis 😬πŸ€ͺ. Deze op een stapel gelegd. Zo werden ze uiteindelijk toch nog zacht. Makkelijker te rollen. S’avonds hebben wij deze gegeten met rauwkost en kip erin gerold. Heerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s