Word je van fruit dik?

Dit hoor ik wel vaker. Van fruit wordt je dik. Wij moeten met z’n allen per dag twee stuks fruit eten. Heeeerlijk. Ik haal dit ook makkelijk. En anders wel via mijn smoothie. Ik dacht altijd dat fruitsuikers wel okΓ© waren.

In het blad van de emte lees ik nu dat fructose, oftewel vruchtensuiker, net als kristalsuiker calorieΓ«n oplevert. Ik denk maar zo, als je het dan hierbij laat en er niet nog een zak snoep bij opeet zit je goed. De vitamientjes heb je toch nodig lijkt mij.

Avocado, mango, ananas, kersen en bananen staan in de top 5 van meest calorierijke fruitsoorten. Wil je vooral de vitaminen en minder fruitsuikers binnen krijgen dan kan je voor citrusfruit, abrikozen, passievrucht of aardbeien gaan.

Het beste is om af te wisselen met alle kleuren fruit. Elk soort heeft zijn bijzondere eigenschappen.

Op het plaatje hierboven staat iets anders dan in de tekst van de emte. Maar in grote lijnen komt het aardig overeen. Ik zou zeggen; wissel lekker af. Eet vooral het seizoensfruit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s