Bespaar tips.

Een vriendin kwam laatst bij mij met een tip om geld te besparen. Op pinterest staan leuke tips. Maar eerlijk is eerlijk, de meeste kende ik al. Zo min mogelijk je airco aan in de auto, korter douchen, bla die bla die bla.

Elk jaar overstappen van energie maatschappij. Of tv gebeuren, ziggo, KPN….. Dit moet ik ook echt gaan doen. Maar op de een of andere manier kan ik mij hier niet toe zetten. Iets met minder energie en waar moet ik beginnen…… zucht.

Ik heb een zwembad. En dit jaar levert deze heel veel plezier op. Elke dag wordt hierin gezwommen. Al is deze nog steeds een beetje lek. Wij blijven plonzen. De verwarming voor het water hoeft zeker niet aan. Voorgaande jaren deden wij dit soms wel. Zo konden de kinderen toch lekker zwemmen bij iets minder warm weer. Het zwembad stond toch. De energie rekening ging omhoog. Heel erg omhoog. Dus hop, dat verwarmingsgebeuren ging minder vaak aan. En toch die rekening. Sindskort weet ik de oorzaak. Ik heb een koelkast in de schuur staan. Een niet geΓ―soleerde schuur. Een koelkast…… mijn eerste, van wel 20 jaar oud. Energie level F. Die moet dus gewoon weg, uit. Wel jammer. Wij gebruiken de diepvries lades voor ijs en een voor frituur spul. En als je in de tuin zit pak je zo een flesje fris. Maar ze wordt nu toch echt te duur. Ik ga de diepvries lades leeg eten. En helaas ga ik binnenkort afscheid nemen van het gemak, luxe in onze tuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s