Hoe breng jij je kids naar bed?

Om 20:00 ga ik met mijn acht jarige dochter naar boven. Ik vraag dan aan haar; wat is het ritme/schema? Zij begint zichzelf dan uit te kleden. Haar korset gaat om. Tandjes inclusief de beugel worden gepoetst. Ze kamt haar haren om deze vervolgens in een vlecht te stoppen. Dan gaat zij naar bed. Ik lees soms een verhaal voor. En anders leest zij zelf een stukje boek.

Om 20:30 roep ik mijn tien jarige zoon. Die is heel snel klaar. Kort en krachtig. Hij kleed zich uit. Poetst zijn tanden en gaat meteen zijn bed in. Erg makkelijk. Het liefst wil ik dat hij gaat lezen of zich voor laat lezen. Zucht. Dit lukt mij lang niet altijd. Alhoewel hij vaker leest sinds hij het leven van een looser heeft ontdekt.

En dan ik. Ik zou ook moeten lezen. Altijd goed voor een mens. Maar ik ga meestal nadat de kids op bed liggen ook naar bed. Saai maar waar. Ik word pas net voor de wekker wakker. Dus ik zal het wel nodig hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s