Wat de boer niet kent dat eet hij niet.

Dit is de titel van een programma op 24kitchen. En inderdaad krijgen de meeste gerechten wat de boer niet kent een laag cijfer. Mijn zoon is geen boer. Maar hij kan goed mee komen met deze groep. Net 10 jaar. Iedereen roept dat de moeilijke eters op een gegeven moment meer eten. Meer lusten. Die van mij is bijna 10. En lust nog niks. Eet ook bijna niks. Gelukkig is hij beweeglijk en nooit ziek. Maar buiten dat…… is hij echt veel en veel te mager. Bijna zorgelijk. Maar wat kan ik hiermee? Mijn ex en ik doen ons best.

Ik vergeet nooit 5 december 2016. Ik was de hele dag in het ziekenhuis geweest voor onderzoeken. Ik had hoge koorts tijdens de chemo’s. Dat hoort niet. Met vele pillen mocht ik dan toch naar huis. Ik wilde perse Sinterklaas met mijn kinderen vieren. Dit was hun en mijn eerste Sinterklaas feest zonder een vader en man. Wij zaten om 18:00 met z’n allen aan tafel. Mijn ouders, broer en zijn familie. Zeg mijn zoon; er is geen leven zonder kipcorn. En wat een geluk; mijn moeder had kipcorns. Deze werd mijn zoon aangeboden. Wat zegt meneer? Sorry, ik hoef niet, ik heb geen trek. Bij mijn broer viel zijn mond open. Hij heeft kinderen die alles eten. Bij wijze van zelfs hun bord. En ik heb het tegenover gestelde. Ik kan je vertellen dat ik dit heftig vind in mijn uppie. Mijn dochter en ik genieten van elk avond maal. En meneer zit erbij met een enorme sik. Ik ken alle tips al. Maak je niet druk. Hou het gezellig. Presenteer van alles. Bla die bla die bla. Dit doe ik al jaren. Niks helpt.

Wie helpt mij met een maaltijd die meneer wel lekker moet vinden? Hij is dol op rauwkost. Lust geen vis. Heeft niks met vlees. Droge pasta is prima. Rookworst lekker. Tosti’s is hij dol op/wel die van de pita broodjes. Alles uit de frituur en pizza’s vind hij ook super. Pannenkoeken helaas niet meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s