Een studie dag.

Vandaag zijn mijn kinderen vrij van school. Ik heb mij suf gezocht naar musea die open zijn op de maandag. Ik heb er een gevonden in de buurt. Het openlucht museum. Daar zijn wij al zo vaak geweest. Ineens zag ik mijn vrij kaarten liggen voor Monkey Town Ede. Ik vroeg aan de kids waar ze naartoe wilden gaan. Het werd Monkey Town. Verrassend πŸ€ͺ. Een voordeel; het is heeeeeeel erg rustig. Ik heb mijn krantje mee en een iPad.

En dan bestel je een kop koffie. 2 euro voor een bakje automaten smurrie. Tja, dat hoort erbij. Aangezien de kids zich hier enorm vermaken blijven wij wat langer. En dan krijgen ze trek. Een panini kost 3,75. Maar een bak patat maar 2 euro. Zelfs een tosti is nog duurder dan friet. Net zo slecht als in de supermarkten. Fruit is duurder in verhouding tot chips. In Amerika is dit nog erger. Op tv zie je daar bijna niemand aan een zelf gekookte maaltijd. Afhaal is daar zo ontzettend goedkoop. Daardoor gaat iedereen daar aan de afhaal. Zeker in een drukke maatschappij is dit makkelijk. En maar groeien en maar groeien. De vet en suiker industrie hebben veel te veel macht. Maar ja, ik zit hier met 3 kinderen. En dan ga ik toch maar voor het goedkope. Ik heb maar 2 bakjes friet besteld voor alledrie. Zo ben ik voor 4 euro klaar. 3 kindjes hebben een volle maag. Anders hadden ze een panini met z’n drieΓ«n moeten delen. Gezondheid is heel belangrijk. Maar soms speelt de portemonnee wel mee. Een taak voor de overheid om dit te gaan veranderen. Fruit moet goedkoper en patat/chips duurder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s