Wat te doen met iets te magere kinderen?

Ik was er vroeger een. Een dunne den. Super natuurlijk als je als kind alles mag eten. Maar iedereen zeurde tegen mij dat ik te dun was. Op een gegeven moment ging dit bijna tegen mij werken. Mijn beeld van mijzelf en die van anderen…..

Mijn zoon moest een tijd extra naar de schoolarts voor een weeg moment. Dit liep helemaal fout. Hij wilde op een gegeven moment na elke maaltijd op de weegschaal staan. Niet goed leek mij. Ik heb toen de schoolarts afgebeld. Hij begreep mij gelukkig volledig. En dan ga je thuis aan de slag. Ik ben van gezonde dingen. Die krijgen mijn kinderen dan ook volledig. Maar met veel buiten spelen komen zij niks aan.

Ondertussen heb ik contact gehad met een kinder diΓ«tiste. Zij adviseerde als tussendoor; warme choco met slagroom, blokjes kaas, een bolletje met knakworst, wentel teefjes en pannenkoeken. Maar dit doen wij al….. puur als extra. Verder eten wij gewoon groenten, pasta’s, fruit en rauwkost. Te weinig calorieΓ«n zeggen ze dan. En dan moet ik de kids steviger maken met ongezond voedsel. Ik vind dit zo lastig. Natuurlijk krijg ik ze dikker. Maar met wat….

Het liefst eet ik met ze mee. Maar ik zit op dit moment op mijn top wat gewicht betreft. Zoooooo enorm veel aangekomen. Dat is weer het andere uiterste. Ik eet teveel van hun restjes denk ik. Dus ze hebben toch echt een goed voorbeeld; een vreetschuur als moeder. Helpt ook al niet 😜.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s