Bijwerking hormoon pillen.


Vorige week vrijdag mijn laatste bestraling gehad. Ik kreeg van de arts nog wel te horen dat ik waarschijnlijk nog zou gaan vervellen. Na wat dagen jeuk te hebben gehad is mijn huid inmiddels inderdaad aan het vervellen. Deze week mocht ik rust houden en genieten van niet ziek zijn. De meeste mensen hebben veel last van vermoeidheid. Volgens de arts zou ik dit ook moeten zijn omdat mijn bloeddruk maar 90/60 is. Maar ik ben echt niet moe! Ik geniet ondertussen van een paar dagen niet naar het ziekenhuis moeten gaan. Afgelopen vijf weken was dit namelijk dagelijks het geval buiten de weekenden om. 

Ondertussen bereid ik mij een beetje voor aan de hormoon pillen. Die ga ik vanaf volgende week slikken. De bijwerkingen zijn er nogal veel. Veel vocht vasthouden tot wel twee kledingmaten toe. Gelukkig kan ik wel wat hebben. Vermoeidheid en slecht slapen s’nachts. Dit laatste heb ik al een paar maanden sinds ik dankzij de chemo al beginnend in de overgang ben. Dit geldt ook voor de opvliegers. Soms gaat het brein gekke dingen doen. Een schoonzus van een collega die ging ineens links rijden…. niet handig lijkt mij. De kwaliteit van de botten nemen af, osteoporose. Het allerergste lijkt mij het volgende aangezien ik deze klacht veel hoor voorkomen, dus de kans is best groot hiermee te maken te krijgen: artritis of rheuma klachten in de gewrichten en met name in de handen. Pfew, daar moet ik toch echt niet aan denken. Dit is niet handig in het dagelijks leven in het huishouden en zeker niet met kleinere kinderen. En al helemaal niet op mijn werk. Ik wil straks toch echt weer dat pincet kunnen vasthouden etcetera. Arbeidsongeschikt raken door die pillen…….. financiΓ«n gaan dan onderuit….. ik heb net alles op de rit na de scheiding. Ik blok deze laatste gedachte. Nu even niet aan denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s