Yes, I did it!

Gistermorgen was ik een uur te vroeg in Rijnstate. Dit soort acties komen bij mij steeds vaker, te vroeg, te laat of gewoon vergeten. Kan een bijwerking zijn van de chemo. Laten we het daar maar ophouden. En dat dit tijdelijk is. Maar aangezien ik alle tijd had en heb ging ik relaxed zitten. Er kwam zelfs een koffie en thee dame langs. Ik was eerder aan de beurt, erg aardig van de dames van de receptie. Ik werd al snel binnen geroepen bij de meneer die alles rondom de bestraling gaat volgen en regelen. Bij het lichamelijk onderzoek moest hij een beetje lachen om dat geklotst van mij. Hij had natuurlijk al aan mij gemerkt dat er gelachen kon worden. Had ik ook nog eens een jurkje aan. Ook zo handig als je je bovenlijf moet uitkleden. Pfff, ik ben echt geen handige patiΓ«nt. Eigenlijk zou ik deze week een scan krijgen om de plaats van bestraling te bepalen. Maar aangezien ik voorover hel van al dat vocht wachten ze een paar dagen totdat het vocht weg gehaald is. Daar heb ik aanstaande woensdag een afspraak voor. Dan nog een paar dagen iets vocht waarschijnlijk laten vormen. En dan de reΓ«le scan volgende week. Oftewel een kleine week uitstel. Maar zoals ik al eerder aangaf. Ik heb de tijd. Sorry baas 😁….

Na dit alles ging ik weer in de wachtruimte zitten. Even later werd ik geroepen om afspraken te maken rondom de bestraling. Mijn voorkeur gaat natuurlijk uit naar het ziekenhuis in Ede aangezien ik deze per fiets kan bereiken. Ze gaan hun best doen. De afspraak van de scan stond verkeerd in het systeem. Die stond nog op aanstaande donderdag. Maar er moet dus eerst vocht afgetapt worden kon ik aangeven.

De derde persoon die ik deze ochtend te zien zou krijgen was iemand om ademhalingsoefeningen mee te doen. Daarvoor moest ik naar een andere wachtruimte. Maarrrrr met dezelfde koffie en thee juffrouw. Ze vond mij zielig dat ik al bijna de hele ochtend aanwezig zag. De televisie werd voor mij aangezet en ik kreeg een koekje bij de koffie. Lucky me. Op een gegeven moment ging ik naar de mevrouw die mij ademhalingsoefeningen ging leren voor tijdens de bestraling. Ik leg later wel uit waarom en hoe dit in zijn werk gaat. Ik moest in een bepaalde houding gaan liggen. Daarna moest ik twee keer iets in en uitademen. De derde keer iets, niet teveel en dit voor 35 seconden. Dus dat deed ik. Ze was verbaasd. Wauw, zei ze: dit zien wij niet vaak dat het de eerste keer lukt. Je zou thuis moeten gaan oefenen maar je kan het al. Topper! Yes, I did it!

One thought on “Yes, I did it!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s