Ik klots in plaats van kling klonk.

Links op mijn borstkast groeit er iets. Eerst werd er tijdens de operatie weefsel weggehaald en nu …. Lijkt het weer richting het oude gaan. Niet echt natuurlijk. Maar er zit wel vocht onder mijn huid. De drain is een week geleden verwijdert. Deze liep zo’n 30 cc per dag. Als je dit maal 7 vermenigvuldigd dan heb ik 210 cc. Dat zou een mooie volle cup kunnen zijn. Maar ik ga ervan uit dat er elke dag minder vocht vrij komt. Dus ik zal minder onder mijn vel hebben klotsen. Want dat doet het echt. Zo gek. Er zit nog genoeg rek in mijn huid. Want het zakje wat zich gevormd heeft kan je als zo’n zakje van vroeger met shampoo heen en weer kneden. En bij mij klotst het ook nog. Dus geen kling klonk van de drains. Maar nu ga ik klots klots tijdelijk door het leven. 


En doe ik nu teveel? Dat was ook mijn vraag aan de arts. Wat mag ik wel en niet doen wat bewegen betreft. Tja, daar had zij geen antwoordt op. Ik mag eigenlijk best heel veel. Die grens moet ikzelf opzoeken. Sommige mensen houden vocht vas tot soms wel een liter. Als dit of minder onder je oksel zit kan dat heel vervelend aanvoelen. Dan kan ik naar het ziekenhuis waar ze met een spuit en een naald het vocht eruit halen. Eerst dacht is bij de gedachte hiervan: moet ik nu wit wegtrekken? Maar gelukkig ben ik niet bang voor naalden. En daar komt bij dat ik totaal geen gevoel in mijn huid heb. Er kan zelfs een mes ingestoken worden. Bij wijze van he? Dit ga ik natuurlijk niet laten doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s