Waarom 3 dagen nuchter voor ok?


Ik heb afgelopen donderdag telefonisch contact gehad met mijn oncoloog internist over waarom ik mijn dieet moet volgen voor een operatie: drie dagen nuchter zijn. Terwijl ik in een voedingsziekenhuis kom te liggen die juist graag wil dat ik zo kort mogelijk van te voren nog gezonde voeding to mij ga nemen. En wat was zijn antwoordt? Uuuhm, ik ben ook best verbaasd dat jij voor de operatie dit dieet moet gaan volgen. De reden van dit dieet voor een chemo snap ik helemaal, maar nu……… Lekker dan. Gelukkig pakte hij snel het document erbij. Het enigste wat hij hierover kon vinden is doordat je nuchter bent je minder stress hormonen aanmaakt. En dit zou beter zijn voor de gezonde cellen. Als de anesthesist hier vragen over heeft of het er niet mee eens is mag ik hem of haar doorverwijzen naar mijn oncoloog internist. Ikzelf vind het idee ook tien keer niks. Maar ik vind het ook zonde om nu op te geven. Dan heb ik al die andere zes keren voor niks mezelf gemarteld door drie dagen niet te eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s