Je hebt toch kanker mam?

Mijn dochter vroeg laatst aan haar nicht in de auto vanuit het niets: weet jij in welke borst mijn moeder kanker heeft? Mijn nichtje haar mond viel open. Ik riep nog naar achteren, Eef je hoeft dit niet met iedereen te bespreken. Sommige mensen schrikken hiervan 😬.

Of we lopen samen uit school. Roept mevrouw ineens: gaat het wel mam? Hoezo schat? Nou, je hebt toch kanker?

En mijn zoon dan. Op een kinderverjaardag in een volle auto: je raadt nooit wat er allemaal bij ons thuis is gebeurd? Mijn vader is weggegaan en daarna kreeg mijn moeder kanker. Alles in maar een week 😬 ! Die kwam ook goed binnen bij de andere kinderen. De moeder van de jarige job had iets te bespreken. Als ik aan Daan vraag waarom hij het aan iedereen verteld zegt hij: als ik verdrietig ben dan weten mensen waarom en kunnen ze mij troosten ❀️. 

De kids praten er zo makkelijk over. Voor de omgeving is dit best vaak een shock. Gelukkig weten dankzij mijn verhalen de meeste mensen in onze omgeving het al….

Zojuist de verjaardag van mijn dochter gevierd. Ik had vier dames in de auto. Binnen vijf minuten riep mijn dochter: mijn moeder en kanker en ze is helemaal kaal. Echt kaal. De dames keken mij aan. Toen kwam de vraag: heb je daarom een muts op? Jawel. Heb je deze ook in bed op. Zeker. En met douchen? Neeeee, dan heb ik lekker warm water op mijn hoofd. De meisjes hebben zeker een uur lang mij aangestaard en vele vragen gesteld. Mijn hoofd zonder muts gezien, een klein stukje dan, dit vonden zij genoeg. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s