Wat ga ik dit keer eten ter afsluiting van mijn laatste chemo? Feest!

Morgen laat ik bloed prikken. Als deze goed is dan krijg ik dinsdag mijn laatste chemo kuur. Woensdag mag ik weer eten. En waar heb ik dit keer zin in na vier dagen thee en water? Oh, nee ik moet niet overdrijven. Ik mag een soepje per dag. Een soort cup Γ  soup die eruit ziet als karton maar nog best iets van smaak heeft. Die neem ik net voordat ik naar bed ga. Dan maakt mijn maag niet zo’n herrie. 

Na chemo nummer een en twee zat ik de volgende dag aan de kibbeling met saus. De meeste mensen zijn die chemo soort misselijk. Ik had een geluk. Nergens last van. Geen een pilletje hoeven te nemen tegen misselijkheid. Gewoon lekkere vette vis eten, met saus, op de hele nuchtere maag. 

Chemo nummer drie en vier waren die van de Snickers met witte chocolade. Jammie! Van Kim de Kraker nog extra van deze gekregen. Chemo nummer vier was een hele andere soort chemo. Die had niks te maken met misselijkheid. Alleen maar bot en spierpijn…. Pffff, zo niet waar. Blaren en schimmel in mond en keel en bijna niet kunnen lopen van de pijn. Dit kwam vast door de griep die ik erbij had. Maar wederom smaakten de Snickers goed.


Chemo nummer vijf was weer zo’n zware. De dag na de chemo moest ik snel los gaan met lekker eten. Want daarna zou ik waarschijnlijk twee weken lang last hebben van mijn tong. Een dikke harde leren lap in mijn mond die ervoor zorgt dat ik praat alsof ik dronken ben. Alle het eten voelt als slijm in je mond. En de smaak: alleen zout en zoet (caramel vooral) proefde ik goed. Toen heb ik alle smaken M&M’s naar binnen gewerkt. Heeeeeeerlijk. Munt, pindakaas, Candy en nog veel meer.


Nu komt chemo nummer zes eraan. Woensdag is mijn dag om te gaan genieten van eten. Die ene dag. En dan is het ook nog eens extra groot feest. Daaaaaag chemo’s. S’middags vier ik de kinderverjaardag van mijn dochter. Ze was al in september jarig geweest maar toen gebeurden er ineens allemaal dingen in ons leven. Ik dwaal af. Waar ga ik nu voor? Wat zijn mijn visioenen? Sinds gisteren weet ik het. Ik ga om 9:30 bij de Macdonalds zitten. Ik wilde voor een bigmac menu gaan. Maar ik vind die gesmolten plastic kaas zo lekker. Dus het wordt een quarterponder menu. Zal ik deze van te voren op dat tijdstip al moeten reserveren? Nog meer mensen zin om op dat tijdstip mee te komen eten? Ik zit in Veenendaal langs de A12. Oh ja, Albertine, kunnen wij onze afspraak een week verzetten? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s