In een groot doorzichtig glas een ontbijt of toetje maken.

Dit kan me er toch gezellig uitzien! Het oog doet natuurlijk heel erg veel. Als je opstaat en je pakt een groot doorzichtig glas met als inhoud allemaal laagjes lekker eten. Dan begin je je dag toch helemaal goed?

  
Pak een groot doorzichtig longdrink glas, een oude ‘jam’ pot of een grote glazen thee mok. Daar schep je een paar scheppen yoghurt in, Griekse yoghurt, magere kwark, wat jij maar wilt. Dan pak je wat creusli, muesli of havermout. Daarop een laagje fruit. Of andersom. Vers fruit of uit de vriezer. Blauwe bessen, frambozen, appel of sinaasappel. Gewoon in stukken of in de blender gemaald tot een soort ‘jam’. Daaroverheen wat kaneel. Weer wat volle yoghurt, Griekse yoghurt of magere kwark. Dan eventueel een laagje honing. Dit alles kan je meerdere malen herhalen. Of je pakt per keer een wat dikkere laag. Dan ben je snel klaar. 

  
Dit alles gaat in de koelkast. De volgende ochtend pak je dit tevoorschijn en kan je op je gemak genieten van een makkelijk, heerlijk en gezond ontbijt. De muesli en creusli zou ik in de ochtend toevoegen ivm krokant eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s