Met welk kans spel heb je de grootste kans om een prijs te winnen?

Hier stond een tijdje gelden een artikel over in de krant.

  
De Staatsloterij bestaat al sinds 1726 en is daarmee een van de oudste loterijen ter wereld. Een heel lot kost 15 euro. De hoofdprijs kan 1 miljoen euro zijn! De kans dat je iets wint is fiftyfifty. Maar de kans dat dit een hoog bedrag is, is aanzienlijk kleiner. De kans op een maandelijkse trekking is een op de 2,6 miljoen. Maar je doet met deze loterij wel mee aan goede doelen. 15% gaat hierheen.

De Nationale Postcode Loterij. Deze bestaat sinds 1989. Met een omzet van 655 miljoen groeit deze razendsnel. Ze hebben wel een naam van aggressief te zijn. Ze blijven de deelnemers lastig vallen. Je koopt hier geen losse loten maar sluit een abonnement af. Je betaalt 12,75 per trekking. Er zijn veertien trekkingen per jaar. Bij de nationale postcode loterij is de winkans van de grote loterijen het laagst. 

De lotto. Sinds 1974 bestaat deze. Je kan zelf je lotnummer bepalen. Je kiest zes getallen van 1 tot en met 45.  Elke week vind een trekking plaats. De loten zijn niet duur. Maar 2 euro per lot. Je kan een abonnement afsluiten maar dit hoeft niet. De jackpot is iedere week anders. Maar in ieder geval 7,5 miljoen euro. De gemiddelde winkans bij lotto per lot is van 2 euro is 1 op 5,7. 

Ten eerste moet je al een lot kunnen betalen om een kans te maken. Wij gaan voor de postcode loterij. Daar winnen wij buiten de grote prijzen al meerdere leuke kleine prijzen. Super leuk. En het is ook nog eens voor een goed doel. Dat geeft een dubbel prettig gevoel. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s