Een boomstam breien of een fietsenrek.

  
Helemaal hot in Amerika. Je pakt overtollige bollen wol. Een paar brei naalden. En je gaat breien. Een boom in een tuin kan daardoor een gekleurde wollen jas krijgen. En dit geldt ook voor een lantaarnpaal, fietsrek, tuinhek of wat dan ook. 

  
Je kan van alles aanpakken. Zelfs een bankje in het park. Veel mensen zullen dit kitch vinden. Weer een ander vindt dit misschien gezellig. Ach, het is een leuk tijdverdrijf. Je bent lekker bezig. En je gebruikt hopelijk stukjes oude wol. Deze zouden anders toch misschien in een vuilniszak belanden. De persoon die gaat breien heeft een heerlijk tijdverdrijf gebeuren. Een ander kijkt naar een vrolijk resultaat. En vindt je het echt heeeeelemaal niks, dan kan je in overleg vast het gebreide stukje verwijderen. Misschien kan dit kunststuk dan nog ergens anders iets van waarde/gezelligheid opbrengen.

  

In Amerika zijn deze brei kunsten helemaal hot. In Nederland komt het niet echt van de grond. Mijn moeder vindt het in ieder geval erg leuk om te doen. In haar voortuin staat een boom met een mooi gekleurd ‘vachtje’. Laatst kwam er ineens een persoon in een auto, ze stapte uit, maakte een foto van de gebreide boomstam en reed weer weg. Zouden ze dan toch in Nederland deze brei kunsten gaan waarderen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s