Dukkah.

Lang geleden heb ik dit weleens gepubliceerd. En door de maanden heen meerdere keren gebruikt. Bij een borrel, op brood of als garnering op een stuk vlees. Voorheen gebruikte ik deze mix voor op mijn volkoren boterham met een laag roomboter. Heerlijk. Nog steeds niks mis mee. Maar inmiddels weet ik wel dat er meerdere mogelijkheden zijn. Je kan dit nog steeds gebruiken als een gezonde pindakaas vervanger. Maar ook om kipnuggets te maken met een iets gezondere mix (en smaak) als paneermeel. En zelfs je culinaire stukje ossenhaas wordt hiermee een stuk lekkerder.

  

De mix oftewel het recept. Pak meerdere soorten noten. Gebrand of het liefste ongebrand (dit laatste bij de Lidl is ongebrand voor weinig te koop). Leg deze op een ovenschaal. Giet hier iets wat olijf olie over. Pak wat kruiden. Wat je in huis hebt. Kijk op het internet wat gangbaar is. Ikzelf pak gewoon wat ik in huis heb van peper, knoflook poeder tot aan kerrie. Je ruikt vanzelf of het een lekkere mix van kruiden is. De oven aan met de noten met kruiden. Geniet van de geur. Daarna de mix laten afkoelen buiten de oven. Crushen en klaar. Genieten maar.

  

Kip met deze mix en wat olie kan ook prima in de oven.
  

Varkenshaas dun gesneden. Olie erop. Deze mix. In de oven…. Als extra wat knoflook erbij. 

Deze maand staat er een recept om dukkah te maken in de Allerhande. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s