In plaats van voorlezen eens iets anders voor het slapen gaan.

Voor het slapen gaan lees ik meestal voor bij onze kinderen. Dit schijnt goed voor ze te zijn. Maar als ik aan ze vraag wat ze het liefste willen doen voor het slapen gaan? Dan roepen ze meestal; leuke opdrachten! Oftewel, ik moet zeggen wat ze moeten doen zoals; knijp met je linkerhand in je rechtervoet. Dan zie je ze nadenken en dan kijken ze bij elkaar wie het snelste hierin is. Deze opdrachten kan je makkelijk zelf verzinnen. Maar hier is ook een boek voor geschreven.

  

Ik heb ooit een spel gekocht voor de kinderen met leuke opdrachten. Daarin zaten kaarten met opdrachten zoals; spring als een kikker door de kamer, noem drie diersoorten die kunnen vliegen, ga op je linkerbeen staan en steek je rechterarm omhoog. Zoveel verschillende soorten opdrachten. Niet te moeilijk, vooral leuk, iets om over na te denken, dus niet verkeerd. Later kochten we bovenstaande boek. Ook erg leuk. Iets voor gevorderden. Maar ook dit hadden we vrij snel uit/helemaal doorgenomen. En dan? Fantaseren. De ene keer verzint papa iets leuks en de andere keer een van de kinderen of mama. Zo prikkelen we onze fantasie en dus de hersenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s