Dwingen om wel of niet met vriendjes te spelen?

Onze dochter wil eigenlijk nooit een vriendje of vriendinnetje meenemen uit school. Voor mij als moeder helemaal prima. Lekker makkelijk. Zeker als ze zichzelf ook nog eens alleen vermaakt. Maarrrrr, hier zit wel een nadeel aan. Omdat ze op het schoolplein met iedereen speelt is ze een allemans vriend(innetje). En wie kies je op je verjaardagsfeest? Je beste vrienden en vriendinnen.  Oftewel, mijn dochter heeft niet veel feestjes van vriendjes. Soms vindt ze dit zoooo erg en soms zegt ze (gelukkig), mam wij maken ons eigen feestje. 

  
In hoeverre kan  je je kind dwingen om naar een vriend of vriendinnetje te gaan na schooltijd om mee te spelen? Als ze eraan toe zijn, prima. Ik had en heb laatbloeiers die graag thuis zijn. Het liefste zijn ze dus thuis zonder vriendjes….. 

  

Huismussen die zichzelf thuis vermaken zijn natuurlijk prima. Zelfs heel erg makkelijk. Wat de toekomst betreft zoals feestjes, vriendjes, is dit misschien niet zo praktisch. Maar voor nu laat ik het maar even zo. Ze hebben er zelf geen last van. Misschien hebben ze de rust wel gewoon nodig na een drukke schooldag. Af en toe zeg ik weleens; neem toch een vriendje mee vanuit school. Tussendemiddag vindt ze het meestal nog wel leuk. Waarschijnlijk omdat dit niet al te lang is. Uit school om 15:00….. Gaat ze het liefste met moeders mee naar huis. 😍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s