(Voetbal) plaatjes sparen, betalen voor…..

Wie kent dit niet? Sparen voor….. heel vroeger bij de chips kreeg je flippo’s. 

 
Volgens mij was dat het eerste waar ik ooit voor ging sparen. Bij elke zak chips kreeg je er een. En ruilen? Dit deed je op school of via vriendinnen en familie. Elke dag weer bladeren door de bladzijden van je boek. Nog acht te gaan. Nog vier…… Fantastisch vond ik dit. En nu? Er zijn tegenwoordig oneindig veel spaaracties. Via boodschappen, winkels, internet, tanken en ga zo maar door. Betaald en gratis. Een voordeel van deze tijd is dat we internet hebben. Mocht je van een bepaalde spaaractie nog maar een ding of plaatje nodig hebben? Dan zoek je deze op via de internet. Soms vragen mensen er een bepaald bedrag voor. Maar dit is altijd beter dan twintig zakken chips kopen voor misschien die ene flippo die je nog nodig had. 

  
En onze zoon? Die spaart nu voetbal kaartjes. Voor een pakje van 6 betaal je een euro. En het boek waar ze in kunnen is best wel dik en groot. Oftewel, er kunnen veel plaatjes in/het kost genoeg geld om deze vol te krijgen. Ga ik hierin mee? Ik dacht eerst van niet…. Maar hij bleef erom vragen. Nog steeds geen reden om dit te doen. Op een gegeven moment vroeg hij of hij zijn zakgeld mocht inleveren voor deze plaatjes. Terwijl hij best op de centen  is/was…… En zijn vriendjes hadden stapels met dubbele kaarten. We zijn inmiddels geswitched. Een keer per week gaan we naar de Bruna om voetbal kaartjes te kopen. De dubbele kaartjes gaan mee naar school. En met een beetje geluk gaat opa ook nog eens met hem mee naar de winkel. Ik ben wel blij dat zo’n actie als deze best lang duurt. Anders is dit een te dure hobby om compleet te krijgen. En ik hoop dat we de laatste kaartjes via ruilen op school kunnen krijgen. En zo niet. Dan ga ik even het internet op. Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s