Tweede kerstdag.

De eerste kerstdag is alweer voorbij. Nog een te gaan. Vaak ga je de ene dag naar je eigen familie en de andere naar je schoonfamilie, mocht je die hebben. Of tegenwoordig voor de vrijgezellen is er een kerstdag voor vrienden samen. Ook erg leuk. 

Eet je restjes op zo’n tweede kerstdag of ga je voor gourmetten? Tweede kerstdag is iets typisch Nederlands. In de rest van de wereld hebben ze maar een kerstdag. In Engeland starten ze eerste kerstdag in de kroeg oftewel de pub. Hele families gaan naar de pub. Opa’s, oma’s, kinderen en kleinkinderen. Daarna gaan ze rollend naar huis om aan het kerstdiner te beginnen. Heel bijzonder vind ik dit. Tweede kerstdag gaan ze naar een paardenrace. Op zich wel gezellig. Geen moeilijk kerst diner. Gewoon lekker samen zijn buitenshuis.

 

En wij? Wij zijn vandaag nog steeds met een grote groep familie. Dezelfde groep als gisteren aangezien we met z’n allen bij elkaar hebben gelogeerd. We eten de restjes op. We genieten wederom van het samenzijn. Spelen nog een spelletje met z’n allen. We genieten van het samenzijn. Niks moet. Bijna alles kan. Vuurtje buiten gaat weer aan bij droog weer. Net zoals de fakkels en waxine lichtjes. 

 
We worden ten eerste ontspannen wakker. Dan volgt een lekker ontbijt. De ‘gewone’ of  nette kleren gaan aan na een lekkere warme douche. De een gaat daarna voor een spelletje spelen, de ander voor een wandeling. De lunch…. Pffffff, niet teveel. Misschien wat fruit. Daarna heerlijk bank hangen en kletsen met elkaar. Het liefste met foto albums, film materiaal erbij. De kinderen kijken dan hun ogen uit. Pap, mam…… zijn jullie dat echt πŸ˜πŸ˜‚? Heerlijk om over ‘vroeger’ te praten. En dan volgt er weer een diner. Vul dit in zoals je dit zelf wilt. Veel, weinig, restjes of iets nieuws. Ieder zijn ding. Maak wat mezelf betreft vooral niet te moeilijk. Ik eet niet te ingewikkeld. Ik geniet vooral van mijn omgeving; mijn gezin, familie en van wat ik heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s