Leuke kerst hapjes voor een school ontbijt of diner.

Zo rond de kerstdagen hebben de kinderen vaak een kerst ontbijt op school of een kerst diner. Er wordt dan aan de ouders/kinderen gevraagd of ze iets te eten mee willen nemen. Hieronder een paar tips. Van gezond fruit tot aan iets minder gezond 😬.

 Banaan met aardbei en marshmallow. Het gezichtje kan van hagelslag en smarties. Maar je kan ook een eetbare kleurstift hiervoor gebruiken.
 Koekjes bakken, kan je heerlijk een dag vantevoren doen. Je kan ze natuurlijk ook kant en klaar kopen. Met eetbare stift kan je de tekening erop maken. Je kan natuurlijk ook een zuurstok erop plakken of teksten zoals Merry Christmas.
 

Gewoon fruit in een bakblik in de vorm van bijvoorbeeld een kerstboom. Staat gezellig op tafel.
 Een sneeuwpop. De rondjes zijn uit wit brood gesneden. De kleur van de sneeuwpop. Het hoedje hoeft natuurlijk niet, het is een bugles chipje en de handjes zijn pepsils chipjes. Kan je ook weg laten. Ik denk als je alleen het wit brood neemt en wederom een eetbare stift gebruikt dat je klaar kunt zijn. Een gezichtje tekenen en drie stippen op de buik. Meer is niet nodig. Je kan ook zoals hierboven twee rondjes op elkaar leggen met chocolade pasta. Dit is voor thuis ook een leuke lunch tip. 
 Op de foto hierboven staat alles wat je nodig hebt. Een gezonde fruit kerstboom.
  Aardbeien met slagroom. Een leuk en lekker toetje. Om dit voor school te maken is misschien niet zo handig. Ik ben bang dat de slagroom uitgelopen is voordat het gegeten wordt. 
 De zuurstokjes hierboven op de foto kan je bijna overal kopen. In ieder geval bij de xenos en Kruidvat. Het bruine gedeelte van de arrenslee is een mars. En het beertje… Die hoeft helemaal niet. Is natuurlijk wel leuk. Je kan ook een gummi beertje pakken.  Wil je iets helemaal gezonds serveren? Aardbeien, druiven en een banaan (in citroensap gedoopt tegen verkleuren) heb je hierbij nodig. Het witte puntje van de hoed is een mini marshmallow. Je kan natuurlijk ook banaan daarvoor nemen. 

 

Koekjes bakken of kopen. Wat witte icing erover. Daar een marshmallow op plakken. En weer die eetbare stift voor een gezicht. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s