Kaas lollies

Zo makkelijk om te maken. Mijn kinderen lusten geen kaas. Maar wel een tosti of pizza met smelt kaas. Het uitgelopen kaas wat lichtelijk aangebrand is vinden ze dan ook heerlijk. Dus moeders stopt in een tosti een dubbele laag kaas zodat er veel kaas uitloopt. Maar het kan ook veel makkelijker. Kaas lollies maken.  Je pakt bijvoorbeeld een satΓ© prikker. En een zakje geraspte kaas…… Of niet. ‘Men’ zegt dat geraspte kaas vaak geen echte kaas is. Geen idee of dit waar is. Het smaakt er wel naar en het is soms weleens makkelijk om dit kant en klaar te kopen. Maar wil je geen risico nemen dan pak je een bonk kaas. Deze rasp je zelf. Daarna leg je een hoopje om een satΓ© prikker heen. Dit alles leg je op een ovenplaat met een laagje bakpapier. Eventueel wat sesamzaad.   

De oven verwarmen op 180 graden. De kaas en prikker op een ovenplaat erin voor 10 of 15 minuten. Ligt eraan hoeveel kaas je hebt gebruikt. De kaas ‘moet’ lekker donker geel, krokant eruit zien. En klaar. Daarna prik je de kaas lollies bijvoorbeeld in een appel. En je kan het bij een borrel serveren of gewoon bij het eten.

  
Je kan ook van een blok kaas leuke vormpjes uitsnijden. Deze kunnen op een pepsil stokje geprikt worden. Ook heerlijk voor op een verjaardag.

En kan je kaas invriezen? Een pizza met kaas ligt ook in de vriezer. Dus jawel het kan. Heb je een pakje geraspte kaas voor de helft over? Deze kan in de vriezer. Het schijnt wel zo te zijn dat hoe vetter de kaas hoe beter deze is om in te vriezen. Heb je een ‘lichte’ smaak kaas, minder vet, dan kan je dit nog steeds invriezen. Alleen wordt de smaak na ontdooien wat minder sterk van smaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s