Beroofd worden.

Mijn moeder is nu twee maal beroofd. De eerste keer was jaren geleden. In een grote stad. Ze liep lekker rond te genieten van de stad samen met mijn vader. Op een gegeven moment wilde ze haar portemonnee pakken…..weg. Naar het politie buro gegaan en aangifte gedaan.

  
Een paar weken geleden gingen mijn ouders naar Amsterdam. Deze stad staat al jaren bekend om zijn zakkenrollers. Niet zo gek met zoveel mensen bij elkaar. Een goudmijn voor dieven. Op een gegeven moment stootte iemand mijn ouders aan. Dan weet je eigenlijk al genoeg. Mijn moeder had haar handtas in de rugzak van mijn vader gedaan. Nadat iemand ze aanraakte keken ze meteen naar de rugzak. De rits was open en de handtas was weg. Meteen naar de politie gegaan. Aangifte gedaan. Ze moesten daarvoor bijna in de rij staan. S’avonds werden mijn ouders gebeld. Iemand had mijn moeder’s tas gevonden. Alleen haar gsm en contant geld waren eruit gehaald. Al haar pasjes, inclusief rijbewijs, zaten er nog in. Scheelde weer een hoop geld en geregel. Maar hoe voorkom je nu dat beroofd worden? Ik heb mijn handtas altijd bij mijn buik hangen. Nooit op de rug. Rits altijd dicht. Mijn hand op de rits. Als ik op een terras ga zitten dan heb ik de stoelpoot in het hengsel van mijn tas. Kunnen ze die nooit in een keer mee graaien. Mijn moeder heeft nu en tasje aangeschaft die je onder je jas draagt. 

  
De auto heb ik altijd op slot tijdens het rijden. Als ik voor een stoplicht stil sta kunnen ze nooit zomaar de deur open trekken. En ook in de auto heb ik het handvat van de tas vast zitten. Mijn gordel zit daar doorheen. Dus mochten ze een raam ingooien dan nog zal het moeilijk zijn om mijn tas uit de auto te graaien. Hoever ga je hiermee? Moeilijk te zeggen. Ik ben door ervaring best spastisch geworden. Mijn hand heb ik altijd op de tas. Nooit zomaar een fooi geven op straat. De auto is altijd op slot als ik erin zit. Zo kom ik vast niet altijd even aardig over. Maar ik ga voor mijn eigen veiligheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s