Voorbereidingen voor het Sinterklaas feest.

Hoe maak je een Sinterklaas feest leuk en gezellig?

Een dag voor het grote pakjes feestavond kan je al het deeg maken voor bijvoorbeeld pepernoten. Die wordt alleen maar lekkerder als deze een nacht in de koelkast ligt. Je kan tegenwoordig ook kant en klare mixen kopen. Morgen voordat het grote feest begint draai je gezellig met z’n allen de pepernootjes. Sinterklaas muziek aan. De koekjes op pepernoten in de oven. Dan ruikt het hele huis heerlijk. Extra gezellig.

  

Sommige pakjes kunnen alvast verstopt worden. Altijd leuk om via een briefje opdrachten te krijgen om ergens in het huis een pakje te zoeken. Dit kan via een rebus. Maar ook met briefjes die iemand van de ene plek naar de andere leid. En uiteindelijk tot aan de plek waar het kado ligt. Een avond vullend programma. Of je kan een Sinterklaas spel doen om de avond te vullen.

  

Wat wil je op de dag van het Sinterklaas feest eten? Vier je het overdag of op de avond? Mogen de kinderen lekker snoepen van al de pepernoten, snoepgoed en marsepein?  Dan is het wel handig om een goede bodem te hebben. Een flinke kom verse groentesoep met een broodje. Of een tosti. 

En vanavond nog een keer de schoen zetten? Waarschijnlijk de laatste keer van het jaar.

De spanning stijgt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s