Je (kleine) kind en 112.

Ik heb het hier al eens vaker over gehad. Ik heb twee kinderen van nu zeven en zes jaar. Een zoon en een dochter. Onze oudste zoon, van nu dus zeven jaar, heeft best wel een hoog verantwoordelheids gevoel. Voorheen zei ik weleens; als mama nu ineens van de trap valt, en ze zegt niks meer, wat doe je dan?  Persoonlijk vond ik dit eigenlijk best heel ver gaan. Ik ben van oorsprong niet zo opgevoed. Maar een collega van mij opperde ooit dat je je kinderen moet opvoeden met een ‘112’ methode……. En wat heb ik mijn zoon inmiddels geleerd? Hij weet nu hoe hij de huis telefoon moet gebruiken. Hij kan 112 intoetsen en hij weet dat hij daarna op het groene telefoontje moet drukken. Dan nog stel ik me voor; stel je voor dat hij 11112 indrukt of 1222. Wat dan? In paniek…. Ik heb hem voorgesteld dat je dan maar een raam moet kapot gooien mocht de voordeur op slot zijn.

  

Van de week heb ik nog eens met de kids op een ontspannen manier een situatie doorgenomen. De situatie van papa of mama reageert nergens op. Wat doe je dan? Mijn zoon wist nog dat hij 112 moest bellen. Mijn dochter niet. Die haalde echt haar schouders op.

Ik ging daarna douchen. De voordeur op slot. Ik sprak met ze af dat ze niet open mochten doen voor bijvoorbeeld een collecte (de sleutel had ik bij me, handig of niet….) Ondertussen zaten ze beidden een mandarijntje te eten. Stel je voor dat de een daarin stikt, wat moet de ander dan doen? Onze zoon zei meteen; dan roep ik jou mam. En dochterlief zei; ik roep mijn grote broer….. uhm, die reageert dan niet schat. 

  
Ik heb mijn zoon en docher dan voor nu ook geleerd (hoop ik); mocht je de situatie niet vertrouwen….. papa en mama reageren niet, probeer naar buiten te komen als bellen niet lukt. Probeer de voordeur open te krijgen of gooi een raam in met wat je ook kan bedenken, een stok, steen of stoel. Ren dan de straat op. Schreeuw zo hard als je kunt. Bel ergens aan. Doe iets! 

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s