De verjaardag van Sinterklaas.

De herinneringen van vroeger zijn nog zo ‘vers’. Het grote feest van de verjaardag van Sinterklaas. Niet hij, maar wij, kregen kado’s. 

Wij vierden dit soms thuis. En soms bij anderen. Mijn herinneringen van dit grote feest zijn vooral van meerdere mensen, kinderen en gezelligheid in huis. En misschien daardoor een grote berg kadootjes. De muziek ging aan. 

  

En we zongen in koor mee met de Sinterklaas liedjes. En ineens….. bonke bonke bonk, op het raam. Een deur ging open en ik zag een zwarte (handschoenen) hand. Pepernoten werden de kamer in gegooid. Toen ik jong was ging ik als een gek deze pepernoten verzamelen. In mijn mond en in een mand. Toen ik wat ouder werd wilde ik door de deur heen gaan waar de zwarte hand te zien was. Ik wilde zien hoe piet eruit zag. En vooral of ik hem nog kon zien. Hoe legde hij al de kadootjes neer in de gang? Van wie had hij hulp? Spannende tijden. Tegenwoordig hoor je van mensen die pieten en een Sint inhuren. Super leuk en spannend voor de kids. Persoonlijk vind ik dit best prijzig. Ik geef dit geld liever uit aan de kadootjes voor de kinderen van ons.  Ik wens iedereen een hele fijne Sinterklaas verjaardag toe. Geniet ervan met z’n allen. Zet de muziek lekker hard met Sinterklaas liedjes. Voor de kleintjes; lekker de pieten pakje aan trekken. Voor de wat oudere kinderen; speel bijvoorbeeld het Sinterklaas spel. Deze kan je overal aanschaffen of je kan deze via het internet downloaden. Bak pepernoten of koekjes bakken met z’n allen. Die geur doet wonderen. Begin lekker op tijd. Eet daarbij marsepein en drink warme chocolade melk met slagroom. Oftewel lekker eten, drinken en met z’n allen pakjes uitpakken. Laat opblijven. 

Geniet met z’n allen van dit familie feest. Onze Hollandse traditie. De zorgen zijn even voor morgen. Geniet van het samenzijn! πŸ’‹

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s