Paps van huis…..Β 

Hoe gaan de kinderen en ik om met een papa/man van huis? Hoe pakken mams en de kindjes dit aan? We hebben al een afstreepkalender. En een snoep pot. Voor elke dag dat papa weg is, is er een snoepje. Is de pot leeg, dan komt papa thuis. Maar in die tussentijd?  

Dat blijft lastig. Als moeder zijnde wil je het beste voor je kinderen. Dus eigenlijk elke dag gezond eten. Maar aangezien de kinderen ieder een keer in de week sporten rond etenstijd….. zonder back up. Houdt dit voor mij als moeder even op. Op de maandag zwemt mijn dochter. Maar 45 minuten dus ik kan niet met mijn zoon naar huis. Dan hangen we daar totdat ze klaar is met zwemmen. Op de woensdag gaat mijn zoon naar een gevechtsport. In deze tussentijd, een klein uurtje, doen mijn dochter en ik de week boodschappen aangezien de supermarkt naast de sportschool is. Twee vliegen in een klap. Kopen we meteen verse sinaasappelsap. Na het sporten drinken we deze vitamientjes op. In de auto krijgt elk kind een bakje met stukjes wortel en tomaatjes. Eenmaal thuis mogen ze kiezen wat ze willen eten. Een tosti of een bami soepje. Lekker makkelijk voor mij. En de kindjes genieten hiervan. En de vitamientjes hadden ze al binnen. De kinderen vinden het fijn om elke dag een kruis op de kalender te mogen zetten. Elke dag tellen ze ‘hoeveel dagen nog’ voor papa thuis is. En gelukkig hebben we tegenwoordig een telefoon. Vroeger was bellen naar het buitenland bijna niet te betalen. Ik ken nog de tijd van ‘collect call’. Bestaat deze trouwens nog? Maar voor ons voor nu; wij bellen dagelijks met papa. Zo horen de kinderen elke dag zijn stem. En papa krijgt te horen wat ze die dag meegemaakt hebben. Dit kan voor een kind erg belangrijk zijn.  En verder worden alle tekeningen en knutselwerkjes die ze op school maken bewaard. Als papa thuis komt krijgt hij me een partij ‘werkjes’. Daar kan je waarschijnlijk een muur mee kunnen behangen 😱.

Gisteren is onze dochter ziek geworden. Er heerst op dit moment nu eenmaal verschillende soorten griepjes. En dan mis je toch wel net dat extra handje. Ze heeft gespuugd en gespuugd. Met koorts op de bank. Maar zoonlief gewoon moet naar school, eten en etcetera. En natuurlijk red ik het. Samen met z’n 3-en staan we sterk. Maar met z’n vieren zou ook fijn zijn. En ik zie aan paps als hij zijn zieke dochter via FaceTime ziet dat hij haar graag zou willen vertroetelen. Maarrrr over twee dagen is hij er weer. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s