Pompoen soep.

Ze zijn er weer. Pompoenen in overvloed. Je kan er van alles van maken. Mijn dochter en ik vinden de pompoen soep erg lekker. Ik maak voor haar vaak de kinder versie. Een lekkere zoete soep. Voor mijn man, die er niet zo dol op is, maak ik soms de pittige versie. En ik ben meer van de hartige versie met blauwe kaas en gebakken spekjes. Voorheen was ik altijd druk met het schillen van de pompoen. Met een scherp mes ging ik tekeer. Wat een klus was dat. Inmiddels weet ik dat dit niet meer nodig is. 

  
We beginnen met een pompoen doormidden te snijden. De pitten lepel ik eruit. (Sommige mensen bewaren deze. Je kan ze drogen en in een salade gebruiken.) Daarna snijd ik de pompoen in stukjes. Dan pak ik drie uien en twee teentjes knoflook. Dit gaat ook in stukken. De hapjespan komt tevoorschijn. Olie in de pan op een hoog vuur. De knoflook en uien erin en ik doe er meestal een scheut balsamico azijn bij.

  
Dan gaan de stukken pompoen erbij en een liter water met twee bouillon blokjes. Dit alles op een laag pitje gaar koken. Mocht je een pittige versie willen maken dan kan je er sambal bij doen, een pepertje of eventueel gele curry. 

  

Mijn dochter vindt de zoete pompoensoep lekker. Deze kan je maken door een banaan toe te voegen als je de boel gaat pureren met een staafmixer. Want nadat je alles gaar gekookt hebt pak je de staafmixer om de pompoen en de rest fijn te malen. Zo krijg je een heerlijke fijne gebonden soep. Zoals ik al gemeld had vind ik een hartige versie lekker. Daarvoor pak ik gebakken uitjes en blauwe kaas die ik over mijn soep verkruimel. Mocht je iets van vlees willen dan kan je bij de redelijke zoete pompoen iets zouts toevoegen. Dit in de vorm van uitgebakken spekjes.

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s