Hardlopen samen met je kind (op de fiets).

Ik heb eigenlijk geen feeling met welke sport dan ook. En toch vind ik van mezelf dat ik iets aan lichaamsbeweging moet doen. 

Het is ook niet verkeerd om dit te laten zien aan de kinderen. Ze vragen weleens aan me; mam, waarom ga je alweer hardlopen? Dat klinkt mij als muziek in de oren 😁, alweer….. 

Ik ga hardlopend door de wijk. En zoonlief fietst ernaast. Twee vliegen in een klap. Ik kan hem goed in de gaten houden aangezien ik ernaast loop. En ondertussen geef ik hem opdrachten; volgende weg naar links. Dan zie ik hem nadenken. Zijn koppie gaat dan naar links en dan zegt hij; deze kant links, mam? 

Ik sport hardlopend een paar keer in de week. En zoonlief ziet het goede voorbeeld en doet op zijn manier mee op de fiets. Ondertussen leert hij ook nog de regels in het verkeer van me. Twee vliegen in een klap. Of eigenlijk drie. Sporten, regels leren in het verkeer en gezellig samenzijn.

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s