Herdenken van aanslagen.

Hoe erg is een oorlog? Vreselijk! Als kind kreeg ik op de basisschool en de middelbare school veel informatie over de eerste en tweede wereld oorlog. De kinderen van nu krijgen daar nog steeds les in. Heel goed! Als je de beelden ziet van deze oorlogen. En de mensen in een concentratie kamp. Ongelooflijk hoeveel mensen daarbij zijn omgekomen. Onmenselijk.

  
Tijden veranderen ook. Onze kinderen en ook wij hebben een afschuwelijke vliegtuig crash mee gemaakt via het nieuws als een 9-11 in Amerika.

En vorig jaar de MH-17. Zoveel medelanders zijn daarbij omgekomen. Ook daar zijn gewoon geen woorden voor. Wat een verdriet. En waardoor? Een of een paar personen hebben op een bepaald knopje gedrukt. Een heel fout knopje. Met hele grote gevolgen. Onze kinderen zagen het verdriet (via social media of op het nieuws) wat vele mensen aanging. Het is dan ook niet verkeerd om daar stil bij te staan. Stil te staan bij het onrecht wat vele mensen werd en wordt aangedaan door oorlog.

Een moment van stilte, van respect kan zeker geen kwaad.
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s