Wat geef je je kind te drinken?

Lastig. Water is altijd goed. Maar ik kan me herinneren dat ik als kind dit zooooo vies vond. En nu? Als ik dorst heb snak ik naar een groot glas, liefst koud, water. Het is een kwestie van wennen. Denk ik. Verder ben ik dol op verse jus d’orange. Er zijn tijden dat dit te betalen is. Maar op dit moment betaal je best veel voor een paar sinaasappels waar bijna geen sap in zit. Oftewel, te duur. 

  

Wat geef ik mijn kinderen te drinken? Bij het ontbijt wil ik ze graag melk geven. Gewoon 1 glas per dag. Maar dit lusten ze niet. Ikzelf ook niet. Dus ik kan ze niet dwingen denk ik dan. Ik geef ze vifit puur. Dit schijnt een melkproduct te zijn zonder suiker. Op school krijgen ze om 10:00 hun zelf meegenomen drinken. Ik geef ze dixap. Een, men zegt verantwoorde oploslimonade, met veel water erbij. Tussendemiddag als ze moeten overblijven geef ik ze gewoon een sapje uit een pakje (geen wicky of taxi) mee. Het moet toch ook een beetje leuk/lekker blijven. Uit school zonder vriendjes drinken ze meestal water of spa rood. Bij het avond eten drinken ze tomatensap. Ze zijn dol op tomaten sap. Best bijzonder denk ik. En als toetje of iets later krijgen ze een smoothie. Bijvoorbeeld verse sinaasappelsap met banaan. En wat doen we verder in de smoothie? Wat is er in de aanbieding? Dat gooi ik er ook bij in. En ik heb altijd aardbeien en frambozen in de vriezer (van de Lidl). Dus genoeg variatie. 

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s