Lucifers.

Wie heeft weleens lucifers laten ‘slingeren’ in huis? Toen de kinderen heel klein waren lette ik daar heel erg op. Volgens mij konden ze toen nog niet eens een lucifer aan krijgen. Ze waren toen nog zo klein dat ze juist alles in de mond stopten. Ook niet handig. Maar brand gevaar was er daardoor zeker niet. 

  
Nu zijn ze 6 en 7 jaar. Praktisch elk kind op die leeftijd weet hoe een lucifer gaat branden. En misschien zelfs hoe een aansteker aangaat. En ze weten ook dat ze hier niet mee mogen spelen………. En daar zit het gevaar. Wat niet mag is spannend. En misschien leuk om gewoon een keer te proberen met een vriendje, lekker stoer doen. Dat is weleens mijn angst. Ik ken een ‘verhaal’ van een kennis die op zolder aan het werk was. Zijn zoontje van 4 of 5 jaar speelde met lucifers op zijn kamer. Ineens zaten de vlammen in het matras. Deze wilde hij doven met zijn dekbed. Nog meer vlammen, grotere vlammen. Gelukkig riep hij toen om hulp bij zijn vader. Die pakte zijn zoon en rende naar beneden. Daarna belde hij de brandweer. De schade viel gelukkig mee, geen slachtoffers. Ik probeer mijn kinderen dan ook mee te geven dat ze nooit een lucifer of aansteker mogen aanraken. En willen ze graag een vuurtje maken? Dat kan. Met een van de ouders erbij, buiten in de vuurkorf.

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s