De Nijmeegse vierdaagse.

Deze ken ik maar al te goed. Ooit, heel lang geleden, heb ik de 4daagse gelopen met drie nichtjes. Weinig geoefend vantevoren. Gewoon op de gympjes. En gaan. Nog uitgelopen ook. Maar wat een pijn had ik aan mijn benen en voeten. 

Enkele jaren later ging ik er weer voor. Maar dit keer goed getraind. Betere schoenen aan. En ik moet toegeven dat alles beter en makkelijker verliep. Maar nog steeds vond ik het niks voor mij. 

Daarna werkte ik mee met de organisatie. In de ochtend, heel vroeg, reed ik met mijn nichtje richting Nijmegen. We begonnen met kaartjes knippen bij de start. Gaap gaap, wat was dat vroeg. Daarna gingen we ontbijten. Een dutje doen in de auto. Tanden poetsen en hop door naar het volgende. Bij een tent staan waar de mensen binnen kwamen die die dag klaar waren met lopen. Van ons kregen ze een nieuwe start kaart voor de volgende dag. Dan nog even feesten en naar huis slapen voor een paar uur. Ik was kapot na die vier dagen. Dit was nog vermoeiender dan lopen 😁.

De sfeer bij de Nijmeegse vierdaagse is super leuk. Er is altijd veel te doen. In de stad zelf en ook in het gebied daaromheen. Overal zijn bandjes en dj’s. Op de woensdag is alles roze ; go pink op de woensdag. Onder de Waalbrug is van alles te doen. Van foodtrucks, restaurantjes, straattheater en andere kleinschalige optredens. Je kan er zelfs op het strand zitten. Op de vrijdag is de grootse finale op de Sint-Annastraat, die dan even Via Gladiola heet. Deze bloem wordt meestal in juli geoogst en is daarom uitgegroeid tot Vierdaagsebloem.

Vorig jaar liep mijn buurvrouw Ingrid mee met een vriendin van haar (ook genaamd Ingrid). Zij liepen voor een goed doel; KWF kankerbestrijding fonds. Dit jaar loopt Ingrid Verstraten met onder andere haar dochter NoΓ«lle wederom voor een goed doel. Dit keer is dat : make a wish. Deze stichting zorgt ervoor dat kinderen tussen de drie en achttien jaar die ernstig ziek zijn en iets leuks willen en kunnen gaan doen. De stichting zorgt ervoor dat een wens van deze kinderen kan uitkomen.  Je kan op de site van de Vierdaagse kijken naar goede doelen en eventueel geld storten. http://www.devierdaagsesponsorloop.

Ingrid, broer, NoΓ«lle, Erik en de rest, ik wens jullie veel wandel plezier. En ik hoop dat jullie veel geld mogen ophalen voor ‘Make a wish’!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s