Mijn laatste keer.

Wat een vervelende spierziekte is ALS. Ik heb gisteravond gekeken naar SBS6. Dit programma ging over een jonge dame, een moeder van twee kinderen. Zij werd aan het begin van deze aflevering 40 jaar. Dit zou een groot feest moeten worden met haar twee jonge kinderen, man, familie en vrienden. Het werd een fijn maar beladen feest. Haar kindjes gaven een speech…… Tranen rolden over mijn wangen. Iedereen wist dat deze prachtige vrouw van net veertig jaar binnen enkele maanden niet meer zou leven.

  
Er zijn veel afschuwelijke ziektes op deze wereld. Sommigen zijn te genezen. Sommigen niet. ALS is zo’n afschuwelijke ziekte waarvan we weten dat als je dit krijgt/overkomt, dan heb je helaas niet lang meer te leven. Wat een mooi indrukwekkend documentaire was dit gisteravond over ALS; Mijn laatste keer. En dan sta je wel weer even stil bij het leven. Dan loop je nog een keer naar het bed van je kinderen. En hoe blij en dankbaar kan je dan zijn dat je geen nare ziekte hebt. Dat je gezond mag zijn. En dat je kan en mag genieten van het leven, echtgenote, kinderen, familie en vrienden.

Wat een prachtig programma is mijn laatste keer. Op SBS6. Zelfs de programma maker werd getroost door deze lieve dame die wist dat ze niet meer lang te leven had. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s