Vaatdoekjes uien geur vrij

Mijn man en ik werken veel met knoflook en uien. Heerlijke ingredienten om je eten een extra lekkere smaak te geven. 

  
Als je een ui of knoflook snijdt dan ruikt je snijplank daar ook meteen naar. Voorheen pakte ik mijn vastdoekjes en maakte ik de plank schoon. Nog even het doekje uitspoelen en weer een keer poetsen. Daarna….. Stinkt je doekje. Wat je ook doet. Spoelen en spoelen, deze blijft stinken. Dus dan maar weer in de wasmachine. Niks mis mee. Maar als je zo’n dag hebt van koken en koken en voorbereiden van…. Dan is het soms ook best handig om tussendoor een wegwerp schoonmaak doekje te gebruiken van bijvoorbeeld de Lidl. Ik heb dan ook zo’n pakje in de keuken liggen naast de keukenrol. Zodra ik mijn uien heb gesneden en de plank ruikt daar enorm naar. Dan pak ik een wegwerp schoonmaak doekje. Plankje weer fris (ws voor het idee). Daarna wordt er van allerlei soorten vlees gesneden. Ook daarna pak ik dan weer een wegwerpdoekje. Ideaal. En als ik dan klaar met ben alles pak ik mijn vaatdoekje alles weer fris en fruitig schoon. Het vaatdoekje kan daarna nog de rest van de dag gebruikt gaan worden. Geen vieze luchtjes en smerige kip bacteriΓ«n. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s