Hapjes koel/goed houden in de warmte als je buiten zit.

Hopelijk krijgen we dit jaar vele mooie warme dagen in de zomer. Ik ben er tenminste dol op.

Hoe houdt je de salades voor bij een stokbrood goed om eventueel vaker te gebruiken? Tip een is om niet meteen het hele bakje op tafel te zetten. Pak een wat kleiner bakje en doe daar een gedeelte van de salade in. De rest zet je terug in de koelkast. Later kan je voor eventueel een refill gaan. Tip twee is om je salade op een koel element te zetten. Dit geldt ook voor vleeswaren. Als we buiten zitten te lunchen pak ik een bord en daarop leg ik wat plakken kaas en worst. Bij heel warm weer gaat er een koel element onder. Bij gewoon lekker weer niet. De plakjes moeten wel allemaal op. Ik leg het vleeswaar niet terug in de koelkast.

  

Als wij een avondje of middag buiten gaan zitten en het is lekker warm Weer buiten dan zet ik graag tapas hapjes neer. De nootje en het stokbrood kunnen gewoon op tafel staan. Maar als we bijvoorbeeld vleeswaren hebben kan dit niet te lang in de warmte staan. Dan pak ik een koelelement en zet deze onder het bord. Mocht ik veel dingen hebben die koel moeten blijven dan zet ik weleens onder het dienblad een hele rij koelelementen. Het eten dan ook nog in de schaduw van de parasol en dan duurt het lang voordat het eten ‘te warm’ is. Maar voordat dat gebeurd is het meestal alweer op.

3 thoughts on “Hapjes koel/goed houden in de warmte als je buiten zit.

    • Ik heb een plastic dienblad. Deze kan ik vol leggen met ijs blokjes. Je kan een zak ijs kopen bij de Albert Hein voor 49 cent. Voor minder kan je dit natuurlijk zelf maken, kost iets meer voorbereiding. Op dit laagje ijs zet je bakjes met verschillende soorten rauwkost of salades. Ms nog voor het zicht wat stukjes fruit tussen het ijs. Of je vriest stukjes fruit of rauwkost in en legt dit tussen de schaaltjes…. Op het einde als iedereen gaat opscheppen nog wat bloemetjes of kruiden blaadjes erbij.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s