Kinderen en zon.

  

Huidkanker komt steeds meer voor. Ik ben zo’n vijftien jaar geleden in AustraliΓ« geweest. Daar zag ik toen al kinderen zwemmen met een soort surf pak. En een pet op. Ik dacht eerst om niet koud te worden. Later hoorde ik dat het was tegen de zon. Nu jaren later lees ik steeds meer berichten dat veel Nederlanders huidkanker krijgen.   

Natuurlijk is een beetje zonlicht prima. Maar vermijd deze vooral midden op de dag. En voor de kinderen….. Mocht het een mooie zomer dag worden, dan smeer ik de kinderen in. Met een hoge factor. Ik weet ook wel dat smeersels niet ideaal zijn voor onze huid wat betreft de chemische middelen. Maar verbranden is ook echt niet fijn voor een kinder huid. Als we thuis zijn dan zorg ik dat ze midden op de dag het liefst onder de parasol zitten of in de schaduw spelen. Mocht dit niet lukken dan krijgen ze een pet op. Je kan alle soorten petten kopen. Zoonlief is blij met een spiderman pet en dochter lief met een hello kitty pet. Helemaal prima. Hoe minder zon vol op hun huidje hoe beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s