Winter zomer tuin.

We hebben inmiddels al weer wat dagen zon gehad. Wat was dat heerlijk. Ik vind de herfst best leuk. Die geur die dan in de lucht hangt en die mooie rode en oranje bladeren aan de boom met een beetje zonlicht erbij is dat prachtig. De winter is prima als het vriest. De eerste sneeuw vind ik ook nog leuk. Die pap sneeuw daarna is dan weer wat minder. Maar voor nu: we hebben lente weer (gehad) en hopelijk komt er nog veel meer. 

Ik heb elk jaar twee palm boompjes. Voorheen vroren ze dood in de winter. Dit jaar hebben ze de winter overleefd!

  

En wat schetst mijn verbazing? Ik heb een rijdende kruidentuin. Mocht het veel regenen dan gaat deze onder de overkapping. Bij mooi weer gaat die in de zon. De hele zomer knippen we er kruiden uit. Van rozemarijn, thijm, basilicum, munt bladeren, oregano tot aan bieslook.

  

Dit jaar zonder iets te poten kwamen er vele mooie groene scheuten opzetten. Mijn bieslook plantjes! Deze heeft dit jaar wel hele dikke scheuten/takjes. Maar de smaak is gelukkig goed. Ik heb ooit ergens gelezen dat een bieslook plantje tot zijn recht komt als deze twee jaar is. Heb ik even geluk! Het rozemarijn plantje en de thijm zijn zelfs in de winter mooi groen gebleven. Zo zie je maar weer. Een zachte winter doet wonderen wat kruiden plantjes betreft. Voorheen gooide ik in de herfst alle restjes, afgestorven, plantjes weg. Dat doe ik vanaf nu niet meer. Met een beetje geluk, en een zachte winter, komt alles gewoon weer in de lente (omhoog) groeien. Dat is dus de tip voor vandaag: laat de oude plantjes staan. Wie weet komen ze nog op. Zo niet dan kan je ze nog altijd in de lente weg gooien voordat je de nieuwe in de grond gaat zetten. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s