Weck potten.

Vorige week kreeg ik visite. Tien dames kwamen bij mij thuis om te vergaderen. Rond een uur of acht uur s’avonds waren we compleet. Wat doe je dan wat betreft de koffie en thee en koekjes? Ik hou enorm van zelf taart of koekjes bakken. Maar om nou op een doordeweekse dag aan de taart te gaan? Dat vind ik nou ook ik niet echt nodig. Een zelf gebakken koekje eten had gekund. Maar toevallig had ik die dag niet zoveel tijd. Dus toen stapte ik, heel makkelijk, over op gekochte koekjes. Soms eten de dames meerdere koekjes achter alkaar. En deze keer bijna niks. Oeps. Zonde om weg te gooien natuurlijk. Maar wij eten zelf ook niet zo vaak een koekje. Dus wat nu? Ik had toevallig nog een paar weckpotten staan. De koekjes daarin gestopt. En de m&m’s die bedoelt waren voor bij het tweede kopje koffie of het sapje in een andere weckpot gestopt. Nu staan deze op het aanrecht naast de koffie zet apparaat. Staat eigenlijk best gezellig. En als er visite komt zetten we deze gevulde potten gewoon weer op de tafel. Lekker makkelijk.

  

Inmiddels gebruik ik steeds meer weckpotten. Zo makkelijk. Als we visite krijgen in de avond of voor een weekend middag borrel, pak ik na de koekjes weckpot de borrel weckpot. Hierin zit een lekkere notenmix. Om een grote weckpot te vullen met noten heb je best veel zakjes nodig. Niet al te goedkoop. Dus ik had bedacht om er een te vullen met noten en chips. In dit geval dorito’s. Een hele gezellige pot vol. Leuk om naar te kijken. En de vulling kost je niet veel. 

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s