Uit school picknicken.

Het beloofd een mooie dag te worden wat weer betreft. Onze kindjes hebben tot 15:00 school. En daarna? Lekker buiten spelen lijkt me een goed idee. 

  

Het fijne van mooi weer is dat we lekker lang buiten gaan spelen. Als de kinderen uit school komen vraag ik wie er nog naar de wc moet. Dat doen we dan meteen op school. Daarna ga ik met meerdere kinderen naar de speeltuin. Dan laat ik ze lekker rennen en voetballen. Ik kijk rustig toe vanaf een bankje. Vaak komen ze nog meer vriendjes en vriendinnen tegen. Ideaal. In huis zou ik gek worden van vier kinderen die steeds vragen of ze op een tablet mogen. Of de een wil knutselen en de ander met auto’s spelen. Maar in een speeltuin kan een ieder zijn gang gaan. Van rustig met zand spelen tot rennen over het gras. Ik heb altijd een tasje mee met pakjes sap, iets te eten en snoeten doekjes. Eventueel een emmer en schepjes of een bal. Meer hebben ze niet nodig. Ondertussen gaat moeders lekker in de eerste zonnestralen zitten en genieten van het aankomende weekend. En soms heb ik geluk dat ik lekker kan kletsen met een andere moeder. Gezellig ‘thee’ leuten. We hebben wel eens met een paar moeders afgesproken om op de vrijdagmiddag in de speeltuin een glaasje rosΓ© te gaan drinken. Maar of dat nou echt zo handig is? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s