Een speciale ochtend.

Van de week was het weer zo’n ochtend met Eva. Het begon de dag daarvoor. Mam. Mag ik mij niet ziek melden? Nee. Ow. Maar jij werkt ook niet vijf dagen achter elkaar. Eva, daar heb jij geen idee van. Misschien niet vijf dagen achter elkaar, maar afgelopen week heb wel vijf dagen gewerkt. Waaronder een dag van twaalf uur. Zit jij weleens twaalf uur op school? Als jullie bij paps zijn werk ik. Dussss. Ow. Ik kan ook niet in discussie gaan, maar ik heb geleerd dat dan de hakken in het zand gaan bij haar. Enige uitleg doet vaak wonderen bij haar en niet alleen het woord β€˜nee’ of β€˜einde discussie’.

De volgende ochtend. Eva het is tijd. Nee hoor, nog een minuut. Pfff. Ja ja, het was 7:44. En 7:45 gaat mevrouw pas in aktie. Eva, gisteren ging je ook precies volgens jouw tijd en kon je je tanden niet meer poetsen. Begin gewoon eerder. Ben er bang voor dat dat niet gaat lukken. Misschien het nieuwe schooljaar. Eva zei ineens, ik heb een andere broek nodig. Met deze mag ik niet gymen. Huh? Gisteren avond pakte je schone kleren en nu zijn het de verkeerde? Alles ligt in de was. Gelukkig hing er een schone broek aan de waslijn. Precies de goeie. Waarom zei je dit niet gisteren? Dan kon ik er nog wat mee. Dit gedrag is denk ik meer puber gedrag.

De schoenen aan. Lukt niet mam, er zit een knoop in. Die zat er gisteren ook in en de dag daarvoor ook. Maar ok, ik haal deze eruit. En oh ja, ook nog zand in mijn schoen. Dan gooi je deze leeg. Ze wilde per direct de schoen leeg kiepen. Stoooooop. Doe dat buiten. Dat neemt Eva wederom heel letterlijk. Achterdeur open en hop, de schoen op de kop. Volle lading in mijn schoenen die daar net even stonden. Zucht. Waarom niet zand in zand achterin de tuin? Ik had duidelijker moeten zijn. Eva neemt alles heeeeel erg letterlijk.

Zo vertelde mijn tante een mooi verhaal van een kennis. Die zei tegen iemand met autisme; doe de deur even open. Dus de deur ging open…. en meteen weer dicht. Letterlijk. Even open.

Na dit ochtend ritueel was ik toe aan een kop koffie. En voor de laatste keer koffietijd.

One thought on “Een speciale ochtend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s