Queen, the concert.

My Goodness, wat was het fantastisch. Vroeger reisde ik de hele wereld over. Ging ik naar concerten en festivals. En nu? Wat was ik zenuwachtig van te voren. Twee jonge meiden mee met mij.

Ik had mij goed ingelezen. Je mocht vier uur van te voren in e parkeergarage zijn. Daar ging ik voor, haha. Dan waren we maar op tijd. Genoeg te doen bij dat Ajax stadion gebeuren. Het concert zou om 20:00 beginnen. Om 18:30 mocht je naar binnen. Geen voorprogramma. Perfect voor een eerste keer met de meiden.

Om 15:00 zei Eva; gaan we? Yes! Uur rijden. Dan zijn we precies vier uur vtv daar. Daar gingen we. Een tas vol met eten en drinken mee. Dat wist ik nog van vroeguh. Altijd file om uit een parkeergarage te komen.

We reden langs de Mac….. Of ze frietjes mochten. Ach, why not? Hoort bij de voorpret. Daarna door naar Amsterdam. Op de A2. Vijf baans snelweg. De linker twee afgekruist. Politie en allerlei andere auto’s met sirene reden daar. Ik zei nog tegen de meiden; pfff, ongeval. Gelukkig hebben we de tijd. Toen werden vier van de vijf banen afgekruist. Je snapt de irritatie bij veel mensen. Hoe dan? Ik mocht eerst bij een meneer invoegen, daarna hij bij mij. Wij nog lachen naar elkaar. Toen reden de ambulances πŸš‘ over de vluchtstrook voorbij.

Op dat moment zag ik rechts meerdere auto’s goed in de prak zitten. Mensen liepen verdwaasd rond. Eva riep; mam, er is een auto naar beneden gereden. Ik dacht alleen maar; mensen ga aan de kant. Weg, achter de vangrail. Toen keek ik naar links. Daar lag een auto op de kop. Daarnaast iemand, lijkbleek, bloed. Bah bah. De meiden en ik waren een kwartier stil. Wat een ellende. Het kan maar zo gebeuren.

Eenmaal in de Arena hielp iemand mij met de parkeerkaart. Die moet je dus vtv scannen en naderhand. Weer wat geleerd. Toen stonden wij buiten. Uhhh, waar was nou de Ziggo? Nergens een bord. Ik vroeg het aan mensen. Ik kreeg alleen maar buitenlandse antwoorden. Ok. Google maps aan. Maar die gaf de route met de auto. Zeg dames! Jullie zijn van deze tijd. Help mams even met de route te plannen met lopen. Gelukt. Gevonden. Veel te vroeg. Toen hebben we nog geheel ontspannen in de auto gezeten. Alle terrassen zaten namelijk vol. Mooi weer. Ach, wij hadden genoeg te eten en drinken.

Om 18:15 liepen wij naar de Ziggo. Een kwartier in de rij gestaan. Eva kneep mij bijna fijn. Wat een spanning. Afgesproken dat als we elkaar kwijt zouden raken bij de hoofd ingang zouden gaan staan. Ontspan. Relax. Het lukte na een cappuccino.

Eva heeft haar plek voor een volgende keer al gevonden. Naast het podium, vooraan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s