De winkel zonder kassa.

Afgelopen zaterdag hadden wij weer bijna 40 huishoudens in onze winkel zonder kassa. Zo fijn om steeds weer te horen dat ze ons zo dankbaar zijn. Maar ik kan ook zeggen dat het mij energie geeft. Hetbis dankbaar werk. Een win win situatie.

De armoede in Nederland is echt schrijnend. Dit hoorde ik ook gisteren in het nieuws. Het rode kruis heeft inmiddels een rekening geopend. Daar mogen mensen die het geld kunnen missen wat storten. Mensen die hun boodschappen niet meer kunnen betalen krijgen daarvan voedselbonnen. Een prima idee.

Maar waarom is het zover gekomen? Als ik groente wil kopen…. Bijna niet te betalen. Onze frisdrank is drie keer zo duur als in Duitsland. Afgelopen maanden schrok ik van de stijgende boodschappen prijzen. Het leek even stabiel. Afgelopen weekend zag ik weer een grote prijsstijging. Wie gaat hier iets aan doen? De regering doet niks. En de supermarkten hebben teveel macht. Geld maakt je hebberig.

Onze winkel was goed gevuld afgelopen zaterdag. Maar ook wij merken nu dat mensen het moeilijk hebben. Er wordt echt minder geld gestort en eten geschonken. Begrijpelijk. Nu wordt de kloof tussen rijk en arm nog groter. Echt sneu.

Maarrrrr, om 10:00 (afgelopen zaterdag) kregen wij weer loempia’s en kroepoek van een dankbare persoon. Echt hartverwarmend. Heerlijk als je uren doorgaat. Even een hapje tussendoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s