Mijn biologie les.

Pfff, ik was van te voren best een beetje zenuwachtig. Ben ik op tijd? Kan ik het lokaal vinden? Heb ik mijn huiswerk goed gemaakt?

Ik was uiteindelijk heel veel te vroeg. Prima. Op een gegeven moment ging de bel. De klas stroomde vol. Volgens Daan moest ik naast ene Pieter gaan zitten. Zo gezegd, zo gedaan. Pieter vond het volgens mij ook heel spannend. Ik vroeg aan hem hoe de vader van Daan was tijdens de gymles. Hij vertelde mij dat paps in de verkeerde les zat. Aaaaah. Zo jammer. Vaders is goed in sport en met het sociale gebeuren. Zat hij in de verkeerde les. Kon hij niks aan doen. Het stond verkeerd in magister.

De les van biologie begon. Wauw. Echt mijn ding. Ik snapte alles. Ik wist zelfs een antwoord op een vraag van een leerling waarop de docent zei; daar kom ik later op terug. Op een gegeven moment kwam bij een leerling een bericht binnen. Cijfer Nederlands was bekend. Wij kregen 1 minuut van de docent. De telefoons werden uit een vakken zak die aan de muur hing gehaald. Iedereen gilde het uit. Ik dacht, ik kijk ook. Ik zei tegen Pieter; ik heb een 9,2. Hoogste cijfer ooit van Daan. Pieter had een 10. High five jongen.

Daarna ging de les door. Wat een herrie. Ik snap wel dat sommige kinderen niet bij de les kunnen blijven. Ik heb veel geleerd over Daan zijn manier van leren. Wij gaan hiermee aan de slag. Komt goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s