Wij worden genept.

Ten eerste; lieve pap! Van harte gefeliciteerd! 77 kaarsjes mag je alweer uitblazen. En hoe? Je bent nog fit en helder. Tot vanmiddag. Dan maken wij πŸ‘©β€πŸ‘§β€πŸ‘¦ er een feest van.

Maar wat bedoel ik met genept? Ik weet dat de boodschappen heel veel duurder zijn geworden. Ik wilde worstjes kopen voor bij de stamppot. Van 3 euro naar 5 euro. Oeps. Dan ms speklapjes. Ook deze zijn in prijs bijna verdubbeld. De rookworst. Vind ik normaal te duur. Nu de tweede gratis. Dit klopt natuurlijk niet helemaal. Ze gooien de prijs omhoog en zeggen dan dat de tweede gratis is. Maar alsnog, goedkoper dan de chipolata worstjes of speklapjes. Toch daarvoor gegaan.

Voorgaande is een ding. Alles duurder. Prima. Dat zie ik op een prijskaart. Maar dan koop je mini pizza’s πŸ•. De lievelings van mijn zoon. Ik gooide deze in onze kleine nep oven. Voorheen kwamen de πŸ• er prima uit. Nu? Een groot drama. Aan de oven heb ik niks veranderd. Schijnbaar de fabrikant wel aan de pizza πŸ•. Helaas. Beide kinderen vonden het niks. Kocht ik voorheen drie pakken voor vijf euro. Nu per pak drie euro. En ze zijn ineens niet meer te eten. Waar zijn ze toch mee bezig die fabrikanten en supermarkten? Willen ze dat wij met z’n allen een moestuin beginnen?

Nog een voorbeeld. De slimme gasmeter. Ik ben erin getrapt. Deed mee. Nu blijkt dat dit zo niet handig is geweest. Nu neemt ook iedereen zonnepanelen. Ik begin bang te worden. Het is een enorme aanschaf. Wat voor addertje zit hier onder het gras? Gaat je dit straks ook nog geld kosten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s