Diepvries ontdooien.

Vorig weekend heb ik mijn vriezer ontdooit. Deze zat helemaal vol aangekoekt ijs. Dat kwam nog van toen de deur niet goed sloot. Gelukkig door de partner van een vriendin gemaakt.

De spullen in de avond buiten gezet. Dekbed eroverheen.

Daarna kookte ik water. Op elke laag zette ik een pan met heet water. Deze ververste ik af en toe. Binnen een paar uur gepiept.

Gisteren hadden wij het op het werk over de vriezer ontdooien. Een collega zei dat ze de inhoud buiten had gezet. Vriezer uit. Deur open. En wachten maar. Duurde meer dan een dag. Alle handdoeken waren doorweekt. Ik was verbaasd. Steeds een nieuwe handdoek? Deze kan je toch uit wringen?

Ik gebruikte een dweil. Prima te doen. Weer een andere collega zei dat ze eerst de vriezer leeg at en dan pas ging ontdooien. Kan.

Ik gaf ze nog een tip. Jawel, de jonkies kunnen van deze ouwe nog wat leren. Je kan een fΓΆhn gebruiken. Maar voor mij werkt een pan met heet water prima. Toen ik daarna de vriezer weer aanzette hoorde je wel een paar uur lang gepiep. Ach, prima. Het was toch bedtijd. Deuren niks. De volgende morgen was het stil. En nu? De lades schuiven heerlijk makkelijk heen en weer. Genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s