Buitenlandse supermarkt.

Wij ๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ฆ gaan niet naar het buitenland. Niet te betalen. Maar wat mis ik de supermarkten daar. Haha. Het weer, de omgevingโ€ฆ.. ook leuk. Maar die supermarkten. Dus lieve mensen, waar jullie ook zijn, welk land dan ook, als je iets lekkers ziet wat niet in Nederland te koop is. Wij houden ons aanbevolen.

Drie jaar geleden ging ik met mijn kinderen naar Duitsland. In een huisje van een collega. Wat was dat leuk! Zulke fijne herinneringen aan. De kinderen ontdekten daar cola met sinas gemengd in een fles. Heel soms is deze te koop bij een snackbar in Bennekom. Maar meestal als wij de folder krijgen is het al uitverkocht. De stoute schoenen aangetrokken. Mijn collega gevraagd of ze een fles mee wilde nemen. Heeft ze gewoon twee flessen van 1,5 liter mee genomen voor ons. Een staat in mijn koelkast. De kinderen weten het nog niet. Die zijn nu bij hun vader.

Dat was dus daar in Duitsland. Wat een plaatje.

Als de kinderen en ik in de tuin deze frisdrank gaan drinken ga ik samen met ze de fotoโ€™s van die vakantie bekijken. Ik heb ook nog een leuk filmpje van daar. Dat wordt weer even terug gaan in de tijd.

Vroeger kochten wij met de familie van die hele dunne knรคckebrรถd in Noorwegen ๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ด.Met bebogeen aten wij dit erop. Kwamen wij terug in Nederland, een paar maanden later was het daar ook te koop ๐Ÿ˜‚. In Frankrijk ๐Ÿ‡ซ๐Ÿ‡ท kan ik mij herinneren dat je vier repen bij elkaar in cellofaan kon kopen. Koste geen drol. Wauw. Dat was een hele hap. Kreeg je nooit in een keer op. Maar met die hitte moest je ook weer niet te lang wachten. Snel naar je tent. Tussen je matje (zou ik niet meer op kunnen slapen) en het tentzeil was het het nog enigszins koel. En Amerika ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ, daar werd ik gek. Wat een walhalla. Een keer was ik daar rond de Pasen. Ik wist niet wat ik zag. Duizend soorten paaseieren. Maar ook heel veel soorten m&mโ€™s. Je kan het zo gek niet bedenken of die smaak hebben ze daar. Engeland ๐Ÿด๓ ง๓ ข๓ ฅ๓ ฎ๓ ง๓ ฟ. Mijn kinderen denken dan aan de groene bros repen (mint chocolade, groen van kleur, met luchtgaten erin) en crunchie bars. Laatst zag ik deze toevallig voor weinig geld in Veenendaal. Als laatste; de Belgische ๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ช Ardennen. Mijn ex en ik gingen op dag รฉรฉn van de familie vakantie naar een supermarkt. Daar kochten wij de voorraad nougat repen van Cโ€™ote dor. Met een beetje geluk waren deze na een week aangevuld. Hop. Weer alles mee. Zo hadden wij een voorraad van een jaar. Want zeg nou zelf, als je zoiets meeneemt uit een land dan ben je er zuinig op. Op speciale momenten nam je er een. Dan waande je weer terug op de plek van de vakantie. Al met al zie ik nu veel snoep voorbij komen ๐Ÿ˜‚. Tegenwoordig kijk ik meer naar andere dingen. Duitsland ๐Ÿ‡ฉ๐Ÿ‡ช heeft veel meer soorten en goedkopere bakspullen. Eigenlijk kijk ik mijn ogen graag uit. Een supermarkt is voor mij een bezienswaardigheid. Dussss, mocht je iets tegen komen in je vakantie en denk je dan aan mij? Wat lief. Ik kom het graag (tegen betaling) bij je ophalen. Hebben wij meteen een reรผnie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s